Vi gör skillnad

Sciety vill ge alla möjlighet att bidra till att ta nya innovationer till marknaden och bygga framgångsrika företag. Vi tror starkt på att blandningen av professionella investerare, privatsparare och yrkesverksamma inom sektorn i vårt nätverk är bättre på att fatta investeringsbeslut och bidra till att bygga framgångsrika företag än vad enskilda individer är.

Så varför vår specialisering på hälsa och medicin? För att hälsovård påverkar alla – som konsumenter, släktingar, vänner och skattebetalare. Hälsosektorn behöver nya innovationer för att hantera utmaningar såsom åldrande befolkning, ökande fall av livsstilssjukdomar och allt mer intresserade kunder.

Vi vill använda vår erfarenhet och vårt nätverk inom finans och hälsa för att hjälpa till att ta nya innovationer som förbättrar människors hälsa till marknaden. Vi vill att våra tjänster för att investera och söka finansiering online ska gynna investerare och entreprenörer såväl som samhället.

Ledning

Andreas Lindblom

Grundare och VD

Styrelseledamot i App Family. Tidigare grundare och VD på Spring Securities, Sales & Service på Itiviti, grundare och CTO på Simulatorcentrum på Karolinska, grundare och styrelseledamot på Babyrino, fysiker och sjukgymnast på Karolinska Universitetssjukhuset.

  

Malin Härdig

Grundare och finanschef

Tidigare CFO på Spring Securities International, översättare på PWC, analytiker på Billström & Mucher, redovisningsassistent på H&M och chefredaktör på Handelshögskolans kårtidning. Studerade redovisning och finansiell styrning på Handelshögskolan i Stockholm.

  

Gunnar Ahlberg

Medicinsk chef

Styrelsemedlem i EAES. Tidigare affärsutvecklingschef på Praktikertjänst, VD Ryggkirurgiska kliniken, VD Sollentuna Specialistklinik, Avdelningschef Urologi och Kirurgi på Sabbatsberg samt senior kirurg och forskare på Karolinska Universitetssjukhus.

  

Thomas Gidlund

Affärsutvecklingschef

Thomas är aktiv som affärsängel. Tidigare chef för försäljning och affärsutveckling på Aktietorget och Burgundy, grundare av Exnet Transaction Services och Product Manager på Itiviti.

  

Andrea Ringblom

Marknadsföringschef

Tidigare ansvarig för digital marknadsföring på Indiska och digital content producer på Åhléns. Hon har också arbetat som analytiker på Atomico Capital Ventures och speaker manager på Sthlm Tech Fest. 

  

Erik Hjelmstedt

Styrelseordförande

Tidigare Head of Change Office på Schibsted Media Group och COO på Schibsted Sverige. Tidigare även styrelsemedlem på bl a Schibsted Growth, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Hitta.se.

  

Lars Adlersson

Senior rådgivare

Lars är partner på Six Year Plan och styrelseordförande för SwedenBIO. Tidigare VD på Medivir, finansanalytiker på Handelsbanken Capital Markets och senior rådgivare på Vero.

Klaus Gottwald

Senior rådgivare

Klaus är grundare och VD för Stockholms Affärsänglar, VD för Sustainable Energy Angels och partner på Roslagens Affärsänglar. Tidigare IT Manager på Philips Sverige.

Martin Andersson

Senior rådgivare

Investments and Savings Manager på Nordnet Bank med specialisering på strategi inom börshandel. Tidigare Head of Trading på Nordnet Bank.

Lars Thorén

Senior rådgivare

VD för Zenith Venture Capital. Tidigare styrelseordförande och VD för Quesada Kapitalförvaltning, VD för EFG Bank Sweden och CFO på Enator.

Andri Gudmundsson

Senior rådgivare

VD för Fossar Markets, styrelseledamot för Isländska Handelskammaren. Tidigare VD för H.H. Verdbref (H.F. Securities).

Björn Thornquist

Senior rådgivare

Medgrundare av Apomera och Scila. Tidigare utvecklare på Perez Capital och läkare på Karolinska Sjukhuset.

Tweets
Inhalation Sciences (publ) som finansierades av Sciety för mindre än ett år tillbaka börsnoteras i slutet av månaden https://t.co/9EYE4JwR2M2 veckor
Health Tech Pitch Day. Snygg pitch av Learning to Sleep och grattis till vinnaren Doctrin! #HealthTech https://t.co/3k4NbpDxw92 veckor
På onsdag finns @sciety_info på Health Tech Pitch Day - de mest innovativa bolagen inom sektorn möter investerare https://t.co/hnDuhlQyHP3 veckor