Vi gör skillnad

Sciety vill ge alla möjlighet att bidra till att ta nya innovationer till marknaden och bygga framgångsrika företag. Vi tror starkt på att blandningen av professionella investerare, privatsparare och yrkesverksamma inom sektorn i vårt nätverk är bättre på att fatta investeringsbeslut och bidra till att bygga framgångsrika företag än vad enskilda individer är.

Så varför vår specialisering på hälsa och medicin? För att hälsovård påverkar alla – som konsumenter, släktingar, vänner och skattebetalare. Hälsosektorn behöver nya innovationer för att hantera utmaningar såsom åldrande befolkning, ökande fall av livsstilssjukdomar och allt mer intresserade kunder.

Vi vill använda vår erfarenhet och vårt nätverk inom finans och hälsa för att hjälpa till att ta nya innovationer som förbättrar människors hälsa till marknaden. Vi vill att våra tjänster för att investera och söka finansiering online ska gynna investerare och entreprenörer såväl som samhället.

Ledning

Andreas Lindblom

Grundare och VD

Styrelseledamot i App Family. Tidigare grundare och VD på Spring Securities, Sales & Service på Itiviti, grundare och CTO på Simulatorcentrum på Karolinska, grundare och styrelseledamot på Babyrino, fysiker och sjukgymnast på Karolinska Universitetssjukhuset.

Malin Härdig

Grundare och finanschef

Tidigare CFO på Spring Securities International, översättare på PWC, analytiker på Billström & Mucher, redovisningsassistent på H&M och chefredaktör på Handelshögskolans kårtidning. Studerade redovisning och finansiell styrning på Handelshögskolan i Stockholm.

Gunnar Ahlberg

Medicinsk chef

Styrelsemedlem i EAES. Tidigare affärsutvecklingschef på Praktikertjänst, VD Ryggkirurgiska kliniken, VD Sollentuna Specialistklinik, Avdelningschef Urologi och Kirurgi på Sabbatsberg samt senior kirurg och forskare på Karolinska Universitetssjukhus.

Erik Hjelmstedt

Styrelseordförande

Head of Change Office på Schibsted och styrelseledamot på Svenska Dagbladet. Tidigare COO och CFO på Schibsted, CFO på Aftonbladet, tidigare styrelsemedlem på Schibsted Growth, Aftonbladet, Blocket, Hitta.se, Metro, Game Stop och Sandrew Metronome.

Anne Cederhage

Marknadsföringschef

Anne är medgrundare av Nordic Brand Invest. Tidigare Head of Marketing and communication på Aktietorget. Hon har också arbetat med redovisning och partnerskap på Röda Korset Sverige.

Thomas Gidlund

Affärsutvecklingschef

Thomas är aktiv som affärsängel. Tidigare chef för försäljning och affärsutveckling på Aktietorget och Burgundy, grundare av Exnet Transaction Services och Product Manager på Itiviti.

Lars Adlersson

Senior rådgivare

Lars är partner på Six Year Plan och styrelseordförande för SwedenBIO. Tidigare VD på Medivir, finansanalytiker på Handelsbanken Capital Markets och senior rådgivare på Vero.

Klaus Gottwald

Senior rådgivare

Klaus är grundare och VD för Stockholms Affärsänglar, VD för Sustainable Energy Angels och partner på Roslagens Affärsänglar. Tidigare IT Manager på Philips Sverige.

Martin Andersson

Senior rådgivare

Investments and Savings Manager på Nordnet Bank med specialisering på strategi inom börshandel. Tidigare Head of Trading på Nordnet Bank.

Lars Thorén

Senior rådgivare

VD för Zenith Venture Capital. Tidigare styrelseordförande och VD för Quesada Kapitalförvaltning, VD för EFG Bank Sweden och CFO på Enator.

Andri Gudmundsson

Senior rådgivare

VD för Fossar Markets, styrelseledamot för Isländska Handelskammaren. Tidigare VD för H.H. Verdbref (H.F. Securities).

Björn Thornquist

Senior rådgivare

Medgrundare av Apomera och Scila. Tidigare utvecklare på Perez Capital och läkare på Karolinska Sjukhuset.

Tweets
Stora framsteg för Liv Diagnostics som med ny teknik mäter risk för dödlig tumörspridning https://t.co/AZK7rwvBlR1 månad
Ungt sensorbolag blir del av Tietos satsning på välfärdsteknik https://t.co/hN8u3pShwr1 månad
RT @H2Hub: Sciety hjälper hälsobolag med kapitalanskaffning genom investerarnätverk och städa & vässa inför investering som ökar chansen. @…2 månader