Om Sciety

Vår vision är att innovationer som gör skillnad når sin fulla potential och skapar värde.

Team

Andreas_Lindblom_Sciety_VD

Andreas Lindblom

Grundare och VD

Styrelseledamot i App Family. Tidigare grundare och VD på Spring Securities, Sales & Service på Itiviti, grundare och CTO på Simulatorcentrum på Karolinska, grundare och styrelseledamot på Babyrino, fysiker och sjukgymnast på Karolinska Universitetssjukhuset.

Malin_Härdig_Sciety_CFO_COO

Malin Härdig

Grundare och CFO/COO

Tidigare CFO på Spring Securities International, översättare på PWC, analytiker på Billström & Mucher, redovisningsassistent på H&M och chefredaktör på Handelshögskolans kårtidning. Studerade redovisning och finansiell styrning på Handelshögskolan i Stockholm.

Andrea_Ringblom_Sciety_Head of Marketing

Andrea Ringblom

Marknadsföringschef

Tidigare ansvarig för digital marknadsföring på Indiska och digital content producer på Åhléns. Hon har också arbetat som analytiker på Atomico Capital Ventures. Studerade marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm.

Gunnar_Ahlberg_Sciety_Medicinsk chef

Gunnar Ahlberg

Medicinsk chef

Styrelsemedlem i EAES. Tidigare affärsutvecklingschef på Praktikertjänst, VD Ryggkirurgiska kliniken, VD Sollentuna Specialistklinik, Avdelningschef Urologi och Kirurgi på Sabbatsberg samt senior kirurg och forskare på Karolinska Universitetssjukhus.

Thomas_Gidlund_Sciety_Affärsutvecklingschef

Thomas Gidlund

Affärsutvecklingschef

Thomas är aktiv som affärsängel. Tidigare chef för försäljning och affärsutveckling på Aktietorget och Burgundy, grundare av Exnet Transaction Services och Product Manager på Itiviti.

Erik_Hjelmstedt_Sciety_styrelseordförande

Erik Hjelmstedt

Styrelseordförande

Tidigare Head of Change Office på Schibsted Media Group, COO på Schibsted Sverige, styrelsemedlem för bland annat Schibsted Growth, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Hitta.se.

Om Sciety

Sciety är ett investeringsnätverk som vill att innovationer som gör skillnad når sin fulla potential och skapar värde. Med oss kan man på ett smidigt sätt investera i onoterade tillväxtbolag inom hälsosektorn utan att själv behöva lägga tid på urval, granskning och legalt förarbete. Vårt team har lång erfarenhet inom både finans- och hälsosektorn och Sciety är registrerat hos Finansinspektionen för att driva finansiell verksamhet.

Vi brinner för hälsosektorn

Hälsosektorn tycker vi är intressant av flera anledningar. För det första påverkar den oss alla – som konsumenter, släktingar, vänner och även skattebetalare.

Med utmaningar såsom åldrande befolkning, livsstilssjukdomar och kroniska sjukdomar finns ett stort samhällsbehov av nya behandlingar och preventiva åtgärder. Branschen präglas också i allt högre grad av ökande kundmentalitet och kostnadseffektivitet. Vi ser idag nya intressanta områden såsom artificiell intelligens, precisionsmedicin och vård på distans växa fram vilket skapar behov av bättre diagnostik, medicinsk teknik, digitala plattformar och nya affärsmodeller.

Att bidra till en hälsosammare värld ser vi som ett mycket viktigt uppdrag. Vi har hittills finansierat bolag som med innovativ teknik vill förbättra vården av cancerdrabbade, minska hotet från resistenta bakterier och förbättra äldrevården – för att nämna några exempel.

Vi vill skapa värde

I Sverige finns det många bra bolag, forskare och science parks som utvecklar dagens och framtidens vård och behandlingar. Vi ser också ett ökande antal köpare av nya tjänster och produkter – från vårdgivare och apotek till läkemedelsbolag, försäkringsbolag och arbetsgivare.

Sciety ser stor investeringspotential i bolagen som kan erbjuda nya värdefulla lösningar till dessa aktörer för att de i sin tur ska kunna bidra till bättre hälsa för fler människor.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller prata om investeringar, finansiering eller hälsa.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett meddelande.